تاریخ چه ی کوتاه
لیسه ی عالی خصوصی کاتب، نامی است آشنا که به صفت یک لیسه ی خصوصی غیر انتفاعی تحت نظر «مؤسسه ی تعلیمی و مـدنی پیشرفت» و هیأت اُمنای انتخابی از سال ۱۳۸۷ خورشیدی به این طرف به تعداد روز افزون شاگردان و استقبال اولیای آنها فعالیت داشته و اکنون یکی از لیسه های مورد اطمینان مردم در عرصه ی تعلیم و تربیه در سطح کشور ماست. این لیسه با طرح و پشتکار محترم محمد ابراهیم قاسمی؛ وکیل اسبق و محبوب مردم کابل تأسیس و از همان آغاز تا اکنون فعالیت هایش به صورت غیر انتفاعی بوده است. نخستین مقر لیسه کاتب به مدت سه سال در کارته سه شهر کابل موقعیت داشت که از آغاز با تعداد ۹۴ نفر شاگرد؛ اعم از ذکور و اناث فعالیت داشته است و از سال ۱۳۹۰ خورشیدی بدین سو موقعیت جدید لیسه واقع در قلعه ناظر به امتداد جاده شهید مزاری میباشد که در سه تعمیر جداگانه ی ذکور و اناث و بخش کودکستان با داشتن بیش از ۱۱۰۰ نفر شاگرد ذکور و اناث فعالیت مینماید.
لیسه کاتب با داشتن هیأت اداری کارفهم و استادان ورزیده و مسلکی خویش متعهد است که خدمات تعلیمی و تربیوی معیاری را که متناسب با فرهنگ، عنعنات و افتخارات ملی مردم و کشور ما باشد، در خدمت فرزندان وطن قرار دهد. هیأت اداری و تدریسی لیسه کاتب سخت باورمند اند که هرگاه دو عنصر؛ معلم دلسوز به وطن و اولاد وطن و معارف پویا و مجهز با یافتههای علمی در یک کانون آموزشی و تربیوی منظم، پلان شده و مجهّز با دستاوردهای جدید علمی و اجتماعی به فعالیت بپردازند، میتوانند در آیندهی نه چندان دور مرهمگذار تمام نا بهسامانیها و نا بههنجاریهای ناامید کنندهی اجتماعی باشند و درست با تکیه روی همین اصل، اعضای اداری و تدریسی لیسه کاتب؛ با درنظرداشت مسوولیتهای ملی و میهنی خویش در تلاش اند تا با ارائهی خدمات شایسته و معیاری قدمهای استوار و مثمری را برای آیندهی بهتر فرزندان وطن بردارند.
خط مـشی لیسه کاتب؛
بنیادیترین خط مشی لیسه عالی خصوصی کاتب؛ با درنظرداشت فعالیت غیر انتفاعی اش، فراهم نمودن تجهیزات، تسهیلات و دیگر ملزومات جهت بالابردن کیفیت آموزشی لیسه و تربیت فرزندان وطن که آشنا با تاریخ، فرهنگ، زبان و افتخارات ملی باشند، عیار گردیده است.
لیسه خصوصی کاتب با تمام توان استعدادهای ناب را شناسایی و آنها را به سوی شکوفایی رهنمایی خواهد نمود و جهت تحقق بخشیدن به این مهم، آثار هنری، علمی، ادبی و اجتماعی این استعدادها را به طور منظم و مستمر در «فصـلنامهی کاتب» که مجلهای است، اجتماعی ـ ادبی و علاقهمندان فراوان در بیرون نیز دارد، به نشر میسپارد. فصلنامهی کاتب با نشر و پخش آثار ادبی و علمی دانش آموزان توانسته است که جمع کثیری از شاگردان لیسه کاتب و دانش آموزان سایر مراکز تعلیمی شهر را در طول سه سال فعالیت اش به خود جلب نماید. این فصلنامه، به مثابهی ارگان نشراتی لیسه کاتب متعهد به رعایت اصول و فنون نگارش و حفظ زبان از لهجهها و گویشهای غیر ملی بوده و آثار ادبی و اجتماعی دانش آموزان را جهت تشویق، ترغیب و پرورش هنر نویسندگی به صورت منظم به دست نشر میسپارد تا باشد در این راستا خدمات شایستهای را که مبتنی بر فرهنگ اندیشه و اندیشهوری باشد، به وطن و فرزندان وطن که سخت در معرض تهاجم فرهنگهای ناآشنا و بیگانه قرار دارند، انجام دهد.
لیسه عالی کاتب، مقیّد به تمامی ارزشهای اسلامی و ملی بوده و بدون هیچگونه تبعیض نژادی، زبانی و مذهبی سعی در شناسایی و پرورش فرزندان وطن خواهد داشت و از سویی؛ سعی به خصوص را در راستای حفظ زبان و فرهنگ خودی در مقابل تهاجم سیلآسای فرهنگهای وارداتی از خود نشان میدهد. هیأت اداری و تدریسی لیسه کاتب سخت بارمند اند که جهت تحقق و نیل به این اهداف مقدس و انسانی همکاری و همیاری اولیای دانش آموزان در کنار فعالیتهای مسوولانهی اعضای اداری و تدریسی از اهمیت سازندهای برخوردار است