برنامه های لیسه کاتب؛
به صورت عموم برنامه ها و فعالیتهای لیسه کاتب را به طور خلاصه در سه محور به ارزیابی مینشینم؛
شیوهی استخدام معلم؛
چگونگی نصابهای تعلیمی؛
مکتب و کودکستان.
شیوهی استخدام معلم؛
لیسه کاتب در انتخاب معلمان خویش، تمامی خصوصیات یک معلم معیاری را در نظر میگیرد؛ دانش معلم، مهارت معلم، آگاهی آفاقی معلم، احساس معلم نسبت به وطن و… بدین منظور برای انتخاب بهترین معلمان، اعلانی را جهت متقاضیان معلمی هم در جادههای شهر و هم از طریق رسانههای دیداری نشر کرده و از این میان بهترین و ماهرترین معلمان را که برعلاوهی دانش و مهارت معلمی، عاشق به وطن و متعهد به فرهنگ ملی باشند، بعد از امتحان و اخذ مصاحبه انتخاب مینماید.
چگونگی نصاب تعلیمی؛
نصاب تعلیمی مورد استفاده در لیسه کاتب به دو بخش جداگانه و وابسته بهم بخشبندی میگردد:
الف. نصاب تعلیمی وزارت معارف؛ نصاب ملی؛
نصاب تعلیمی ملی که از طرف وزارت معارف کشور تدوین و تألیف گردیده است، پایـه و اساس نصاب تعلیمی لیسه کاتب را تشکیل میدهد که مطابق با لایحهی وزارت معارف از این نصاب به عنوان نصاب پایه در طول سال تعلیمی استفاده به عمل میآید.
ب. نصاب تکمیلی لیسه کاتب؛
نصاب تکمیلی لیسه کاتب، برای تسهیل و تسریع در یادگیری دانش آموزان، متناسب با نصاب ملی کشور توسط دیپارتمنتهای مختلف لیسه تدوین و تألیف گردیده است. نصاب تکمیلی لیسه کاتب، در مضمونهای:
قرآن کریم، ساینس، ریاضیات، زبان دری و زبان پشتو و اغلب به صورت کتاب کار (workbook) تدوین و مورد استفادهی دانش آموزان قرار دارد. شایان ذکر است که در بخش زبان دری کتابهای کار از دوره آمادگی تا صنف دوازدهم تکمیل گردیده و مورد استفادهی دانش آموزان قرار گرفته و در بخش پشتو از صنف اول تا هفتم تکمیل و صنوف بالاتر از آن تحت کار جدی قرار دارد.
تدریس زبان پشتو از صنف اول تا سوم؛
بنا بر ضرورت جدی و تسهیل در یادگیری زبان پشتو؛ به مثابهی زبان ملی کشور، لیسه کاتب تدریس زبان پشتو را از صنف اول، بعد از نیمهی سال و از صنوف دوم و سوم از آغاز سال تعلیمی، با داشتن چپترهای رنگه، مصوّر و با زبان کودک به تدریس میگیرد و باور دارد که با ایجاد این زمینههای قبلی، شاگردان در صنف چهارم و صنوف بالاتر با مشکل جدی در یادگیری زبان پشتو مواجه نخواهند شد.
تدریس کمپیوتر؛
بنا بر ضرورت عصر و زمان، مضمون کمپیوتر در لیسه کاتب از صنف اول؛ متناسب با درک و سن شاگرد، در صنفهای مجهز توسط استادان ماهر به تدریس گرفته شده و تا صنف دوازدهم ادامه مییابد.
تدریس زبان انگلیسی؛
یادگیری زبان انگلیسی یکی از ضرورتهای مبرم عصر و زمان ماست؛ روی این ملحوظ در لیسه کاتب تدریس زبان انگلیسی از صنف اول؛ متناسب با سن و درک شاگرد (به صورت محاوره وی) تا صنف دوازدهم جریان دارد. قابل ذکر است که در صنوف بالاتر در کنار نصاب تعلیمی کشور، از سیستم (interchange) و سیستمهای مفید و جهانی دیگر نیز استفاده به عمل میآید.
دورههای کودکـستان و مکتب؛
الف. دورهی آمادگی؛
دورهی آمادگی لیسه کاتب آمادهی پذیرش کودکان سه ساله تا پنج و نیم ساله در سه سویهی مختلف؛ مبتدی، متوسط و آمادگی بوده که پروسهی تعلیمی و تربیوی هرسه دوره روزانه از ساعت ۳۰: ۷ الی ۴۵: ۱ توسط استادان ماهر و ورزیده در اتاقهای معیاری و مجهز با وسایل کودکانه، همراه با نمایش فلمهای کارتونی و تعلیمی به پیش برده میشود.
قابل یادآوری است، اطفالی که دورهی آمادگی را در لیسه کاتب سپری مینمایند، از هر لحاظ آمادگی جذب درسهای صنف اول لیسه را خواهند داشت. همچنان برای کودکان هرسه دوره روزانه یک وقت غذای مناسب داده میشود.
ب. دورهی مکتب؛
درسها و سال تعلیمی در لیسه کاتب، مطابق با نصاب تعلیمی و سال تعلیمی وزارت معارف کشور است. شاگردان در لیسه کاتب از صنف اول تا دوازدهم روزانه ۷ ساعت ۴۵ دقیقهای درس میخوانند که در این میان دو تفریح ۱۰ دقیقهای و ۲۰ دقیقه برای غذاخوری وقت برای شان اختصاص داده شده است. اوقات درسی شاگردان از ۴۵: ۷ آغاز و ۴۵: ۱ خاتمه مییابد و شاگردان مکلف اند که ساعت ۱۵: ۷ صبح به مکتب حاضر باشند.
- در کنار سایر فعالیتها، لیسه کاتب سیستم ترانسپورت منظم را جهت انتقال شاگردان در تمام نقاط شهر دارد.
برای ساعتهای تربیت بدنی، ستدیوم معیاری را به کرایه گرفته است.
عکس های ک در دومین جشن فراغت گرفته شد…..چرا نیست؟؟؟
اصلا از دختران را هم نمیگویم فقط از بچه ها…..؟؟؟
ستدیوم چرا تنها به بچه ها است اما دختران در ساعت سپورت بیکار اند